jane iredale

Svjetski poznata linija makeup proizvoda koja je bazirana na mineralima s posebnim naglaskom na funkciju zdravlja kože, dio je kozmetike koju koristimo u svom salonu i nudimo našim zadovoljnim klijenticama. Glavne karakteristike ove kozmetike su:

 • RAZLIČITOST

  Svjesni smo da je zdrava koža najljepši ukras lica, a ovi proizvodi ne samo da uljepšavaju kožu nego ju i njeguju. S obzirom da je stvorena novim tehološkim metodama, nije konvencionln makeup kakav se nalazi na policama parfumerija. Zbog njegove kvalitete preporučuju ga plastični kirurzi, dermatolozi i profesionalci za njegu kože.

 • 4 U 1

  Mikronizirani minerali su koncentrirani pigmenti koji svojom minimalnom količinom osiguravaju maksimalno prekrivanje, postaju podloga, puder i korektor u jednom.

  Koncentrirani pigmenti služe kao zaštita od sunca te nije potrebna dodatna kemijska zaštita.

 • ŠTITE OD SUNCA

  Mineralni proizvodi osiguravaju trenutnu, širokospektralnu, nekemijsku zaštitu od sunca i otpornih su na vodu.

 • BRZO I LAGANO PRIKRIVANJE

  Umjesto tri različita proizvoda, savršeno prikrivanje postižete jednim potezom kista ili spužvice, a rezultat je savršena i sjajna koža, bez osjećaja težine.

Ostale bitne karakteristike:

NEKOMEDOGENI I NEMASNI

Ispod mikroskopa kristali minerala izgledaju poput ribljih ljuski koje se međusobno preklapaju. Takva kristalna forma omogućva slobodnu izmjenu plinova. Minerali su nekomedogeni. Mnogi pacijenti koji imaju aknoznu kožu izjavili su da vide znatna poboljšanja nakon korištenja ovog makeupa. Ulja koristimo samo u proizvodima koji hrane jako isušena mjesta, poput usnica i podočnjaka.

MINIMALNI RIZIK OD ALERGIJE

Alergija i osjetljivost uzrokovani su supstancama koje iritiraju kožu. Reakcije su uobičajne na koži koja je promijenila teksturu, npr. uslijed oslabljenog imunog sustava, opeklina od sunca, kemiskih pilinga, laserskih zahvata, itd. Supstance koje uzrokuju osjetljivost kože su kemijski konzervansi, umjetne boje (obično obilježene kao FD&C), parfemi i alkohol. Naš makeup ne sadrži ovakve tvari. Upravno suprotno, cinkov oksid i titanov dioksid u proizvodima djeluju protuupalno i smiruju kožu. Svi naši proizvodi podvrgnuti su FDA testiranju i svrstani su u kategoriju proizvoda s nultom stopom osjetljivosti.

OSJETLJIVA KOŽA

Za sve naše pudere postoji dokument o dobroj proizvođačkoj praksi koji potvđuje da niti jedan sastojak ne izaziva iritacije, opekline i žarenja kože. Obrada ne uzrokuje kemijske promjene sastojaka, kad se sastojci izmješaju ne mijenja im se konzitencija. Iz naših pudera ukonili smo parfeme, umjetne boje i kemijske konzervanse – to su tri najčešća uzroka preosjetljivosti kože.

FD&C BOJE

Kada boja ima oznaku FD&C znači da je odobrena od strane FDA i može se koristiti u hrani, lijekovima i kozmetici. D&C oznka boje odobrava njeno korištenje u lijekovima i kozmetici. FD&C boje su naftni derivati ili su dobivene iz katraniziranog ugljena, a neke su i sintetske.

KONCENTRIRANI PIGMENT (PREKRIVANJE)

Pigment se definira kao bijela ili obojena neorganska tvar netopljiva u vodi. (Riječ “boja” generalno podrazumijeva kemijsku tvar koja se dobiva iz naftnih derivata i topljiva je u vodi). Naši pigmenti su isključivo napravljeni iz mikroniziranih minerala. Koncentrirani pigmenti refelektiraju svjetlo pa koža izgleda prirodno, svježe i mladoliko. Minerali stvaraju soft-focus efekt koji je vizualno perfektan. Dovoljna je mala količina minerala kako bi se prikrili nedostaci poput akni, rozaceje, vitiliga, hiperpigmentacije i crvenila.

ADHEZIJA

Zbog procesa mikronizacije, čestice minerala postaju toliko sitne da se prilikom aplikacije međusobno povezuju. Kada ih nanosimo na čistu i hidratiziranu kožu stvara se površinska napetost koja se opire gravitaciji tako da minerali ostaju čvrsto na koži. Na taj način minerali postaju stabilni, postojani, ne ljušte se i ne “cure” s kože. Ukoliko ih želimo ukloniti s lica dovoljno ih je isprati običnim čistačem ili uz pomoć naše Magic Mitt™ krpice.

PROTUUPALNI

Titanov dioksid i cinkov oksid imaju protuupalna svojstva i ublažavaju crvenilo kože. Cinkov oksid također djeluje antibakterijski.